Borůvkový bagel

boruvkovy bagel

Borůvky, plody temně modré barvy, dozrávají v období června a července, pomalu tedy začíná ten správný čas vyrazit do lesa a přinést si domů zásobu tohoto elixíru zdraví.

Borůvky bezesporu patří mezi nejoblíbenější ovoce z přírody. A každý, kdo je má jen trochu rád, by je určitě mohl jíst od rána do večera. Proč si je nedopřát v netradiční, ale vynikající podobě? Začněte svůj den bagelem s borůvkovým tvarohem.

Bagel je chlebový produkt z pšeničného těsta. Bývá tradičně ručně tvarován do podoby prstence, který se vejde do dlaně. Existují i bagely celozrnné či žitné mouky, koupit je lze s nejrůznějšími příchutěmi, od špenátové, slunečnicové až po skořicovou. Pro tuto snídani, zvolte raději ten bez příchuti.

 

Pro 4 mlsouny:

 

200 g tvarohu

1 lžíce javorového sirupu

50 g čerstvých borůvek

100 ml smetany

1 lžička vanilkového cukru

 

Na servírování:

50 g borůvek

meduňky

 

Bagely rozřízneme na půl. Tvaroh lehce vyšleháme s javorovým sirupem. Borůvky vidličkou rozmačkáme a přimícháme k tvarohu. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a přimícháme do tvarohu.

Bagely pomažeme tvarohovým krémem. Posypte borůvkami a ozdobte meruňkovými lístky.

 

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>