Borůvkový zmrzlinový sendvič

zmrzlinovy sendvic

Zachtělo se vám zmrzliny, ale na tu kupovanou z prášku chuť nemáte?

Připravte si doma tyto vynikající borůvkové zmrzlinové sendviče.

Jen pozor, zmrzlina potřebuje alespoň pět hodin v mrazáku, aby se z ní vůbec zmrzlina stala.

Borůvky jsou navíc jedním z nejlepších přírodních zdrojů tříslovin a antioxidantů jako karoten, antokyan, pterostilben. Antioxidant pterostilben dokáže snižovat hladinu cholesterolu, takže při mlsání této zmrzliny vlastně až tak moc nezhřešíte. :-)

Na 12 kousků:

200 g smetany ke šlehání
200 g borůvek
2 vejce
70 g moučkového cukru
šťáva a kůra z ½ limety
120 g mléčné čokolády
24 máslových sušenek (např. BeBe)

Šlehačku vyšleháme do tuha a necháme vychladit. Borůvky omyjeme a necháme okapat. Vejce odděláme (bílky v tomto receptu nebudeme potřebovat). Ve vodní lázni šleháme za pomocí mixéru asi pět minut žloutky a moučkový cukr.

Sejmeme z plotny a za míchání necháme žloutky trochu vychladnout. Kůru z limety přimícháme do smetany. Přendáme do hranaté uzavíratelné dózy, zarovnáme a necháme alespoň pět hodin, nejlépe však přes noc mrazit. Čokoládu nalámeme a necháme ve vodní lázni rozpustit. Sušenky jí z jedné strany namažeme. Zmrzlé parfait vyjmeme z mrazáku a necháme pět minut roztát. Nakrájíme na 12 kousků. Každý kousek vložíme mezi dvě sušenky a ihned podáváme.

Sandra Špačková
foto: lidl-rezeptideen.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>