Bramborová pomazánka

bramborova pomazanka

Čeká vás náročný den plný běhání a tušíte, že se jen tak nenajíte? Pak to chce pořádnou snídani. Když nás dokáží brambory nasytit k obědu, proč by nás nemohly nasytit i k snídani?

Jen to zkuste sami. Bramborová pomazánka se zakysanou smetanou je jednoduchá, můžete si ji připravit už den předem a budete z ní čerpat síly po celý den.

 

 

 

Pro 4 mlsouny: 

 

400 g brambor

sůl

½ lžičky kmínu

120 g cibule

30 g másla

200 g zakysané smetany

špetka kajenského pepře

špetka mletého koriandru

pepř

špetka mletého kmínu

pažitka

 

 

Brambory omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a přikryté vaříme asi 20 minut. Vodu slijeme a necháme trochu vychladnout. Brambory oloupeme a v míse je rozmačkáme, jako bychom připravovali šťouchané brambory. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo necháme v pánvi rozpustit a cibuli na něm opečeme dozlatova. Cibuli a smetanu přimícháme k bramborám. Ochutíme kořením. Podáváme namazané na pečivu a posypané nakrájenou pažitkou.

 

Sandra Špačková

foto: www.edeka.de

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>