Bramborové rizoto

bramborove rizoto

Rizoto je sice klasický italský pokrm z rýže, když ale nemáte chuť na rýži nebo vám doma jednoduše dojde, jde to i bez ní.

Brambory rýži dokáží obstojně nahradit a i když se vám to na první pohled nemusí zamlouvat, vězte, že je to dobrota.

Ochutnejte a dejte nám vědět, jestli jste si pochutnali stejně jako my.

Pozn. red. Sýr Scamorza seženete ve větších supermarketech, sýrárnách či v italských obchodech.

Pro 4 mlsouny:

100 g cibule
2 stroužky česneku
600 g brambor
3 lžíce olivového oleje
50 ml bílého vína
sůl, pepř
muškátový oříšek
500 ml zeleninového vývaru
100 g baby špenátu
40 g Scamorza (uzený ital. sýr)
80 g parmezánu
2 lžíce másla

Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na ½ cm velké kostičky. Olivový olej rozehřejeme v hrnci. Cibuli a česnek podusíme dozlatova, přidáme brambory a dusíme další 1 – 2 minut. Zalijeme bílým vínem a podusíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Necháme vypařit víno a postupně přidáváme vývar. Necháme 15 minut vařit, až krémově zhoustne. Špenát omyjeme a necháme okapat. Scamorzu a parmezán nastrouháme. Chvíli před koncem přidáme parmezán, špenát a máslo. Promícháme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře a podáváme posypané sýrem Scamorza.

Sandra Špačková
autor receptu: Tim Maelzer
foto: Matthias Haupt


Reakce na Bramborové rizoto

  1. Míla napsal:

    Originál tohoto receptu pochází z Německa a sice z TV pořadu „Vaří Tim Mälzer“.
    Doproručení k tomuto receptu:
    Bramborové rizoto jsem už podle tohoto receptu dělala a je opravdu vynikající, jen jsem brambory nevařila doměkka ale jen do poloměkka. Brambory jsou nakrájené na malé kostičky a dalším vařením by ještě dost změkly, pak by to bylo spíše kašo-rizoto..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>