Brokolicový salát s medovo – hořčičnou omáčkou

brokolicovy salat s dijonskou horcici

Máte chuť na salát, ale říkáte si, že ještě musíte počkat, než bude ovoce a zelenina v sezóně?

Vězte, že už čekat nemusíte. Brokolice odrůdy Purple Sprouting totiž bohatě plodí již v první polovině jara.

Brokolice má velké množství beta karotenu, vitamínu C, kyseliny listové a železa. Také se v ní objevuje menší množství draslíku.

Je tedy velice zdravá a našemu tělo jen prospěje.

Pro 4 mlsouny:

asi 500 g brokolice
1/2 hrnku pražených nasekaných mandlí
1 jablko nakrájené na kostky
1/4 hrnku nasekaných lístků hladkolisté petržele
3 lžíce dijónské hořčice
3 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje extra virgin
2 lžíce červeného vinného octa
sůl
pepř

Brokolici nakrájíme na menší kousky a dáme stranou. Do většího hrnce dáme trochu vody, navrch položíme napařovací sítko. Vodu přivedeme k varu, přidáme růžičky, přiklopíme pokličkou a necháme spařit, asi 1 minutu. Dáme stranou a necháme vychladit. V míse ušleháme hořčici, med, olej a ocet. Promícháme s brokolicí a dochutíme solí a pepřem.

Sandra Špačková
foto: themuffinmyth.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>