Calvo přináší zdravé a chutné recepty pro každou příležitost!

calvo

Calvo přichází s novými recepty, které se hodí jak pro rodiny s dětmi a sportovce se zdravým životním stylem, tak pro fanoušky dobrého jídla.

Recepty byly připraveny španělským šéfkuchařem s cílem poskytnout návod na přípravu jídel, která nejen skvěle chutnají a jsou inspirována Středomořím, ale zároveň mají potřebnou výživovou hodnotu. Základ každého jídla tvoří čerstvé a kvalitní suroviny, které v kombinaci s tuňákem, jenž se díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a omega-3 mastných kyselin řadí mezi jednu z nejzdravějších ryb, předčí očekávání i těch nejnáročnějších strávníků.

Ať už připravujete pohoštění pro přátele, partnera, nebo rodinu, inspirujte se těmito recepty!

RODINNÁ VEČEŘE

Vrátili jste se z odpolední procházky či celodenního výletu a vaše děti mají hlad? Nebo děti přiběhly z hřiště, kde si celý den hrály s kamarády, a vy jim chcete udělat radost dobrou večeří? Zároveň byste rádi připravili něco rychlého, zdravého a výživného, aby měly energii, kterou potřebují? Pak právě pro vás je skvělou volbou recept na salát s kuskusem ze světlého tuňáka. Děti si jej rychle zamilují.
Doba přípravy: 15 minut

Salát s kuskusem ze světlého tuňáka

1 plechovka tuňáka v olivovém oleji Calvo
200 cl vody
200 g kuskusu
1 rajče
1 okurka
1 jablko
30 g malin
15 g čerstvého zázvoru
mandle
sůl a pepř
olivový olej Arbequina
balzamikový ocet

Nejprve uvařte kuskus a nechte ho vychladnout. Mezitím si nakrájejte na malé kousky okurku, rajče a jablko. Vmíchejte vše do kuskusu a přidejte mandle a čerstvě nastrouhaný zázvor.
Podle chuti okořeňte a přidejte ocet. Směs dáme do hranaté mísy a nahoru položte dobře okapané kousky tuňáka. Ozdobte malinami.

PARTY S PŘÁTELI

K životu neodmyslitelně patří večírky, a k nim zase dobré jídlo a pití. Pokud jste se ocitli v roli hostitele, máme pro vás tip, s nímž určitě nešlápnete vedle. Připravte speciální sendviče s tuňákem a sýrem v domácím pita chlebu.
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut

Sendvič s tuňákem a sýrem v domácím chlebu pita

2 plechovky tuňáka v olivovém oleji Calvo
1 červená cibule
125 g sýra mascarpone (lze použít i jiný krémový sýr)
2 nakládané okurky
1 snítko koriandru
4 sušená rajčata
Na chléb pita:
250 g hladké mouky
125 cl vody
1 lžička droždí

Začněte s přípravou pita chleba. Do mísy dejte mouku, přidejte droždí a vodu. Míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto. Těsto nechte odpočívat zhruba hodinu. Mezitím si nasekejte cibuli a přidejte na kousky nakrájené okurky a rajčata. Vše smíchejte se sýrem, okapaným masem z tuňáka a nasekanými lístky koriandru.
Z těsta si vytvořte bochánek, který následně vyválejte do kruhu o průměru přibližně 6 centimetrů o tloušťce přibližně 2 centimetry. Na rozpálenou pánev si dejte trochu olivového oleje, vložte pita placku a smažte po každé straně zhruba 3 minuty. Nechte chvíli vychladnout, přeložte na polovinu a naplňte připravenou směsí.

POSTAVA SNŮ

Pokud vám k vysněné postavě ještě kousek schází, se správnými stravovacími návyky a zdravými recepty svého cíle brzy dosáhnete. Klíčem k úspěchu je vyvážený poměr sacharidů, tuků a kvalitních bílkovin. Nesmíte zapomínat také na pitný režim a dbát na konzumaci potravin bohatých na minerály a vitamíny. Recept na avokádo plněné tuňákem je přesně ten, který vám dodá jak dostatek energie, tak potřebné nutriční hodnoty.
Doba přípravy: 15 minut

Avokádo plněné tuňákem

1 konzerva tuňáka Calvo ve vlastní šťávě
1 dozrálé avokádo
domácí majonéza nebo bílý jogurt
cibule
cherry rajčátka
petržel
olivový olej

Scezeného tuňáka, nakrájenou cibuli, petržel a cherry rajčátka dobře promíchejte. Přidejte domácí majonézu nebo bílý jogurt. Avokádo rozdělte na polovinu a opatrně vyndejte pecku. Nakonec naplňte avokádo směsí z tuňáka.
Doporučení: Avokádo připravte těsně před podáváním, protože velmi rychle oxiduje. Avokádo opláchněte ve vodě a pokapejte trochou olivového oleje.

PŘEKVAPENÍ PRO PARTNERA

Chystáte romantickou večeři pro dva? Ať už plánujete oslavu výročí, nebo jen pěkný večer a chcete, aby byl nezapomenutelný, zkuste upéct zákusek z listového těsta, lilku a tuňáka. Koláč skvěle voní, ale ještě lépe chutná. A nezapomeňte na dobré víno, nejlépe se hodí dobře vychlazené bílé nebo růžové.
Doba přípravy: 45 minut

Zákusek z listového těsta, lilku a tuňáka

3 konzervy tuňáka Calvo v olivovém oleji
1 lilek
2 rajčata
50 g parmezánu
1 hrst pažitky
1 lžíce hořčice
olivový olej
pepř
sůl

Tuňáka sceďte a položte stranou. Lilek a rajčata nakrájejte na tenké plátky a položte na vymazaný plech na pečení. Pečte asi 20 minut při teplotě 170 °C, a následně vyndejte a odložte stranou. Tuňáka a hořčici promíchejte v misce. Nakrájejte sýr parmezán. Na další plech rovnoměrně rozložte listové těsto a na něj dejte vrstvu lilku, sýra, rajčat a tuňáka. Tento krok opakujte ještě dvakrát a nakonec dejte péct do trouby na 10 minut při teplotě 170 °C.

Více receptů najdete na nově spuštěných facebookových stránkách společnosti Calvo.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>