Čekankovo-hruškový salát s kozím sýrem

I když zima opět udeřila, není třeba vzdávat se oblíbených salátů. Ingredience pro tento salát lze bez potíží sehnat i tomto období. Velice zajímavá je zde kombinace čekanky, ovoce a kozího sýra.

Kozí sýr je vhodný pro studenou i teplou kuchyni. Využívá se v přírodním stavu, jako pomazánka, může se grilovat, zapékat, smažit nebo přidávat do salátů. Výtečně se kombinuje s oříšky, bazalkou, ovocem a medem. Není sladký jako například kravský, je dietnější a snadno stravitelný.

Pro 2 mlsouny:

80 g čekankového salátu
80 g polníčku
1 pomeranč
2 lžíce octu
sůl, pepř
špetka cukru
2 lžíce olivového oleje
1 hruška
120 g kozího sýra

Oba saláty očistíme a natrháme nahrubo. Pomeranč důkladně oloupeme, tak abychom se zbavili i bílé slupky. Z pomeranče vymačkáme šťávu a tu smícháme octem, solí, pepřem, cukrem a olejem.

Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na menší kousky. Hned smícháme s připraveným dresinkem. Kozí sýr natrháme na hrubší kousky, smícháme s očištěným salátem a přelijeme dresinkem. Hned podáváme.

rdc
foto: Wolfgang Kowall


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>