Chana masala – indická dobrota z cizrny

chana

Je libo pálivé vegetariánské jídlo? Pak pokračujte ve čtení.

Indická kuchyně je zajímavá především bohatým užíváním koření – od velmi jemných a chuťově delikátních až po ta velmi ostrá.

Indická jídla jsou navíc velmi zdravá. Chcete ochutnat jeden z typických indických pokrmů?

Pusťte se do chana masaly – skvělého pokrmu z cizrny.

K pokrmu se hodí indické placky chapati.

Pro 4 mlsouny:

400 g cizrny
slunečnicový olej
1 větší cibule
5 stroužků česneku
kus čerstvého zázvoru
špetka chilli
½ lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce mletého koriandru
½ lžíce kurkumy
1 lžíce garam masala
3 čerstvá rajčata nebo asi 300 g sterilovaných
šťávu z poloviny citrónu
sůl
špetka cukru

Cizrnu uvaříme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, osmažíme, přidáme nasekaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor. Promícháme a přidáme všechno koření. Poté promícháme a přimícháme nakrájená rajčata. Hrnec stáhneme z ohně a rajčatovou směs rozmixujeme na omáčku. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a v případě potřeby cukrem. Nakonec vmícháme propláchnutou cizrnu do hotové omáčky, krátce prohřejeme a podáváme.

Sandra Špačková
foto: SweetOnVeg

Recept na Chapati najdete zde.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>