Chillibraní oslaví pět let

Chillibrani_foto chilli

Chillibraní je jediným hotfood festivalem v České Republice a na Slovensku a současně i největším v Evropě.

Několik tisíc návštěvníků láká do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího, co do chilli světa patří.

 

Pátý ročník festivalu milovníků pálivého Chillibraní se bude konat tradičně první zářijovou sobotu 3. září 2016 opět na brněnském koupališti Riviéra. Letošní celodenní program nabídne kromě Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2016 – také kuchařské show světoznámých kuchařů, večerní koncert Xaviera Baumaxy, ohnivou show, program pro děti a mnoho dalšího. Návštěvníci se mohou těšit kromě stánků zaměřených nejen na pálivé pokrmy také na piva z malých pivovarů.

Na start Chilližrouta 2016 se opět postaví celkem 50 soutěžících, mezi nimi bude například loňský vítěz Petr Holešínský nebo Markéta Šmídová – „železná“ žena soutěže. Soutěžícím budou postupně servírovány omáčky o objemu fingerfood nebo čerstvé chilli papriky a ti nejodolnější projdou až patnácti koly soutěže.

Velkou část programu tvoří letos divácky oblíbené kuchařské show. Diváci se tak mohou těšit na precizní přípravu jídel a samozřejmě ochutnat výsledek. Po loňském úspěchu přijede opět michelinský kuchař Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise a představí se také jeho kolegyně Jana Bilíková. Ta bude vařit společně s mladým kuchařem Přemkem Forejtem, který nedávno otevřel Entrée Restaurant v Olomouci. Kuchařské umění předvede také David Jurásek, odborník na koření a tvůrce značky Davídkovo koření.

Loni diváky zaujala kuchařská show zaměřená na hmyz, proto se znovu představí kuchař Petr Ocknecht specializující se na entomofágii neboli hmyzožroutství. U této příležitosti si budou návštěvníci moci koupit na festivalu knihu Hmyz na talíři z Nakladatelství JOTA.

„Snažíme se rok od roku posouvat program i celý festival dopředu, letos jsme vsadili na velmi zajímavé kuchaře a hledáme stále něco nového, aby se návštěvníci nenudili a odcházeli spokojení,“ komentuje za organizátory Petr Klemeš.

Návštěvníci se mohou těšit na širokou nabídku hotfood kuchyně, letos nově také od vyhlášené restaurace Chilli point a na různé druhy piva od malých pivovarů.

plakát - pro zvětšení klikněte

„Rozhodli jsme se podpořit malé pivovary, aby se mohli prezentovat a aby naši návštěvníci mohli ochutnat kvalitní a trochu jiná piva, než na jaké jsou zvyklí, dodává Petr Klemeš. Samozřejmě nebudou chybět stánky výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího nejen z chilli světa.

Festival se koná pod záštitou primátora města Brna Ing. Petra Vokřála a hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška a pořadatelé opět věnují 5 % z každé vstupenky nadaci Dejme dětem šanci.

Více informací na facebooku události nebo na webových stránkách www.chillibrani.cz

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>