Co sladkého upéct? Zkuste třešňové šneky

tresnovi sneci

Honí vás mlsná?

Chcete upéct něco dobrého? Ochutnejte šneky z kynutého těsta.

My jsme v náplni použili třešňový džem, ale v originálním receptu byla použita třešňovo – rebarborová marmeláda.

Vyzkoušet ale můžete jakoukoli jinou vaši oblíbenou příchuť.

 

 

300 ml mléka
½ kostky droždí
500 g + trochu navíc mouky
50 g cukru
sůl
1 vejce
75 g změklého másla
300 g třešňového džemu
100 g moučkového cukru
1 lžíce citrónové šťávy

Mléko zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít. V míse smícháme 500 g mouky, cukr, špetku soli, vejce a máslo. Přidáme kvásek a vyhněteme do hladkého těsta. Přikryté necháme na teplém místě 30 minut kynout. Džem zahřejeme. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Těsto na dobře vyválené pracovní ploše ještě jednou uhněteme a rozválíme na asi 20 x 50 cm. Navrch natřeme marmeládu. Těsto z delší strany srolujeme a nakrájíme na 16 kousků. Šneky přendáme na plech a trochu zploštíme. Necháme 15 minut dojít. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme asi 12 minut. Dokud povrch nezezlátne. Mezitím smícháme moučkový cukr, citrónovou šťávu a 1-2 lžíce vody a touto směsí přelijeme ještě teplé šneky a necháme vychladnout.

Martina Mlsná
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>