Čokoládové cupcakes s vanilkovým a jahodovým krémem

cokoladove cupcakes

Znáte Peggy Porschen, světově známou cukrářku? Podle jejích receptů vás naučí foodblogerky Tereza a Martina – sugartown.cz ve škole vaření Chefparade dělat ty nejlepší cupcakes!

V tomto kurzu jde hned v zástupu s výbornou chutí krása – jak ozdobit tento velice populární sladký dezert tak, abyste na ostatní udělali dojem.

Zkuste si doma upéct ochutnávku z tohoto kurzu – čokoládové cupcakes s vanilkovým a jahodovým krémem a buďte doma za hvězdu.

Čokoládové cupcakes (12 kousků)

Na 12 kousků:

2 vejce
125 g másla
150 g třtinového cukru
120 g bílého jogutru
175 g hladké mouky
1 lžička sody
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžíce holandského kakaa
50 g hořké čokolády
12 papírových košíčků

Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu – vyndejte je z lednice minimálně hodinu před pečením. Předehřejte troubu na 180°C. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Poté odstavte a nechte zchladnout. V jedné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlejhejte vejce. Do druhé mísy prosijte mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Promíchejte máslovou směs s moučnou, jogurtem a poté přidejte i zchladlou čokoládu. Naplňte asi do 2/3 košíčků a dejte asi na 15 min péct. Po upečení nechte vychladnout.

Jahodový krém

1 balení mascarpone (250 g)
1 balení šlehačky
1 lžička vanilkové pasty
½ male skleničky jahodové marmelády
moučkový cukr podle sladkosti marmelády
1 smetafix

V míse vyšlehejte mascarpone s marmeládou a vanilkovou pastou. Zvlášť ušlehejte šlehačku a přimíchejte ji k mascarpone. Zašlehejte smetafix. V případě potřeby doslaďte moučkovým cukrem. Krém naplňte do zdobícího sáčku a ozdobte cupcakes. Dozdobte jahodami a jedlými dekoracemi.

Vanilkový krém

1/2 šlehačky (125 ml)
1 vanilkový puding
300 ml mléka
1 lžička vanilkové pasty
1 balení krémového sýra Philadelphia (125 g)
120 g másla
moučkový cukr podle chuti

Uvařte hustý pudink podle návodu na obalu a následně ho nechte za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého pudinku zašlehejte krémový sýr a vanilkovou pastu a máslo, poté ručně zapracujte vyšlehanou smetanu a doslaďte podle chuti. Krém naplňte do zdobícího sáčku a ozdobte cupcakes. Dozdobte ovocem a jedlými dekoracemi.

Pečete rádi muffiny a cupcakes? Pořiďte si kvalitní formu z kolekce Raymond Blanc.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>