Čokoládovo třešňové brownies

tresnove brownies

Ohlásila se vám na poslední chvíli návštěva a potřebujete rychle něco upéct? Zkuste tyhle vynikající, tak trochu jiné, brownies. Výhodou je, že většinu ingrediencí najdete doma ve spíži.

200 g oříškové směsi (celé, drť i plátky)
400 g hořké čokolády
1 vanilkový lusk
200 g změklého másla
80 g krystalového cukru
špetka soli
4 střední vejce
150 g čoko-třešňového müsli
150 g mouky
1 lžička kypřícího prášku
200 ml mléka
2 balíčky tmavé polevy

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vanilkový lusk rozpůlíme a špičkou nože vytáhneme vnitřní dřeň. Změklé máslo, cukr, sůl a dřeň vyšleháme. Postupně přidáváme i jednotlivá vejce a stále šleháme. Tekutou teplou oříškovou čokoládu přímícháme ke směsi. Do vedlejší mísy prosijeme kypřící prášek s moukou a smícháme s müsli a zalijeme mlékem. Promícháme a nakonec smícháme se zbylou směsí. Plech vyložíme pečícím papírem a přelijeme do něj těsto, zarovnáme a vložíme do rozehřáté trouby na 175°C. Pečeme přibližně 30 minut. Vytáhneme a necháme vychladnout. Kuchyňskou polevu připravíme podle návodu na obalu a naše „browniesky“ zalijeme teplou polevou. Zasypeme zbylými oříšky a necháme ztuhnout. Podáváme nakrájené na malé kousky.

rdc
Foto: Peter Kölln


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>