Gnocchi s vepřovým masem, hráškem a jarní cibulí

Tipů na rychlý oběd z jedné pánve není nikdy dost.

Gnocchi jsou nejchutnější domácí, ale když není času nazbyt stejně dobře poslouží i ty z polotovaru, které lze snadno zamrazit. Máte-li mražené, povařte je asi dvě minuty ve vroucí vodě, slijte a nechte okapat. Poté postupujte podle návodu.

Pokud je zrovna sezóna hrášku, použijte čerstvý, dodáte tělu vitamíny C, vitamínu B1, B2 a B3. Všechny tyto vitamíny jsou důležité jak pro naše pevné nervy, tak pro zdravou pleť a vlasy.

Pro 4 mlsouny:

½ kg vepřových řízků
1 svazek lahůdkové cibulky
2 lžíce másla
500 g gnocchi
2 lžíce oleje
sůl, pepř
lžíce mouky
150 ml bílého vína, suchého
200 ml smetany ke šlehání
150 g mraženého hrášku
2 lžíce oblíbeného pesta (nemusí být)

Maso nakrájíme na tenké proužky. Cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Máslo rozehřejeme ve větší pánvi. Gnocchi na něm dozlatova orestujeme. Vyjmeme. Ve stejné pánvi rozehřejeme olej. Maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a orestujeme na oleji dozlatova. Přilijeme víno, smetanu a krátce povaříme. Hrášek a cibuli přidáme na pánev, opět přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty. Dochutíme pestem a případně solí a pepřem. Nakonec přimícháme gnocchi, necháme je prohřát a můžeme podávat.

Sandra Š.
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>