Grilované kuře na saturejce

kure_gril

Pokud jste z těch, kteří by mohli jíst kuře každý den v týdnu, pak jistě hledáte různé alternativy jeho přípravy. Co takhle zkusit dochutit si kuře léčivou středomořskou bylinkou?

Pro 4 mlsouny:

4 porce kuřete

2 lžíce kečupu (protlaku)

lžíce čerstvé nebo lžička sušení saturejky

2 stroužky česneku

lžička worcestru

2 lžíce oleje

sůl

Z oleje, worcestru, prolisovaného česneku a jemně nakrájené nebo rozemnuté saturejky umícháme kašičku, kterou důkladně potřeme maso ze všech stran. Necháme proležet nejméně 2 hodiny, lepší je však přes noc a pak grilujeme. Můžeme také zastříknout vodou a upéci kuře v pekáčku.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>