Grilované lilkové rolky

Grilovací sezóna se chýlí ke svému konci. Kdo je otužilejší, pravděpodobně gril ještě vytáhne a připraví svým blízkým jedno z posledních grilovaných jídel. Proč sezónu neukončit něčím novým? Tyto lilkové rolky jsou vynikající volbou.

Ani teplomilci však nemusí klesat na mysli, tuto dobrotu si můžete připravit i v teple domova na grilovací pánvi nebo na grilu v troubě. Ať chutná.

 

Pro 4 mlsouny:

 

3 lilky

kapka olivového oleje

2 mozzarelly

2 rajčata

8 lístků bazalky

 

Na dresing:

 

2 lžíce piniových oříšků

2 stroužky česneku

2 lžíce strouhaného parmezánu

150 ml olivového oleje

 

Neprve připravíme dresing. Všechny ingredience dáme do food procesoru a po chvíli postupně začneme po kapkách přilévat olej. Dáme do mísy a položíme stranou. Z lilků odkrojíme zelenáý konec a nakrájíme je na 16 plátků. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev a plátek po plátku je na něm dozlatova opečeme a dáme stranou. Polovinu plátků zakápneme olejem, osolíme, opepříme a položíme na něj plátek mozzarrelly, rajčete a lístkek bazalky. Zabalíme do wrapu a druhým plátkem zabalíme zbylá odkrytá místa. Tím vytvoříme malé uzlíčky, aby se nerozbalily, můžeme do nich zapíchnout párátko. Pokud na jídlo nespěháme, můžeme nechat přes noc odležet v lednici. Rolky dáme na gril a grilujeme krátce z každé strany, sýr by se měl rozpéct. Dáme na talíře a zalijeme připravenou zálivkou.

 

Martina Mlsná

foto: www.bbcgoodfood.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>