Grilované plněné lilky

Rádi si pochutnáte na dobrém a rychlém jídle? Máte gril (alespoň ten v troubě)?

Pak pro vás máme skvělý tip.

Grilované lilky plněné rajčaty, sýrem a kořením jsou chutné, zdravé a potěší všechny, kdo nechtějí grilovat maso.

Jako přílohu podávejte čerstvé pečivo, brambory či salát.

 

 

Pro 4 mlsouny:

2 lilky (kus asi 280 g)
sůl
100 g parmezánu
50 g nakládaných rajčat (osušených)
50 g čerstvého sýru
pepř
1 lžička oregána
alobal

Lilky očistíme, podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, aby na slupce zůstalo asi ½ cm dužiny. Vnitřky osolíme a necháme 10 minut vypotit. Mezitím nastrouháme parmezán a smícháme s vydlabanou dužinou a rajčaty a rozmixujeme na pyré. Přimícháme čerstvý sýr, oregáno, sůl a pepř. Vypocené lilky osušíme papírovou utěrkou a lilky z obou stran chvíli předgrilujeme, aby trochu změkly, poté zabalíme z jedné strany do alobalu, naplníme sýrovou směsí a dáme zpět na gril. Grilujeme přibližně 7 minut.

Sandra Špačková
foto: lidl.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>