Jak připravit hermelín na gril

hermelin na grilu

Také si rádi pochutnáte na sýrech? A co takhle dát je na gril?

Sezóna grilování je v největším proudu a když ve velkých vedrech nemáme chuť na maso, sýr ho může důstojně nahradit. Na grilu je nejchutnějším sýrem hermelín vyráběný z nepasterizovaného kravského mléka. A protože je napodobeninou francouzského sýra camembert, a za camembert hermelín můžeme směle nahradit.

Ne všichni ovšem bydlíme v baráčku se zahradou, na které můžeme kdykoli podle libosti grilovat.

Víte o veřejných místech, kde se dá beztrestně grilovat? Podělte se o ně s ostatními v komentářích. A když nenajdete vhodné místo, nebo nemáte gril, šoupněte hermelín do trouby.

Množství ingrediencí si upravte přiměřeně podle počtu strávníků a chuti.

Hermelín na grilu

hermelín
česnek
cibule
naložená kapie
olej
grilovaní koření
chilli

Česnek prolisujte a smíchejte ho s olejem a kořením. Hermelín rozkrojte na půl, potřete směsí, proložte nakrájenou cibulí a kapií, přiklopíme druhou půlkou a zabalte do alobalu. Grilujeme 8 – 10 minut.

Hermelínový špíz na grilu

hermelín
anglická slanina
pivo

Sýr nakrájejte na malé kousky a každý z nich pečlivě zabalte do plátku slaniny. Napíchněte na špejle. Během grilování jej po částech polévejte pivem. Po zhruba 8 – 10 minutách je hotovo.

Sandra Špačková
foto: Michal Sänger


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>