Jednoduchá večeře? Pečená dýně

pecena dyne

Všichni mlsouni, co máte rádi dýni, zbystřete.

Máme pro Vás extra jednoduchý recept – pečená dýně.

Dýni stačí je rozpůlit, lehce ochutit a vložit do trouby. Výsledek je vynikající.

Je to chutná a jednoduchá večeře.

Komu by to byla půlka dýně málo, může přikusovat čestvé pečivo…

 

Pro 4 mlsouny:

4 menší dýně hokkaido
2 lžíce tekutějšího medu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička kmínu
1 lžička koriandru
6 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Troubu předehřejeme na 180°C. Dýni omyjeme, rozpůlíme a slupkou dolů položíme na naolejovaný plech. V hmoždíři nadrtíme kmín a koriandr a smícháme s medem a citrónovou šťávou. Marinádou zakápneme dýní. Vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Během pečení dýni občas potřeme marinádou. Vyjmeme z trouby, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Martina M.
foto: eatsmarter.de


2 Reakce na Jednoduchá večeře? Pečená dýně

  1. Irena napsal:

    ….tak tohle vypadá zajímavě, to brzy vyzkouším, díky.

  2. Markét napsal:

    Já si pořád dělám hlavu s tím, jaké rychlé teplé večeře mám dělat a tady u vás najdu takový skvost :) Určitě vyzkouším!

Napsat komentář k Irena Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>