Jemná kaštanová polévka

O kaštanech jste si mohli na mlsáníčku již přečíst. Oslovily vás kaštany a jste zvědaví, jak by z nich chutnala polévka? Není nic snažšího, než se do této jednoduché polévky pustit!

Pro 4 mlsouny:

400 g kaštanů

200 ml zeleninového vývaru

150 ml smetany

50 g másla

4 snítky tymiánu

sůl, pepř, cukr

Kaštany umyjeme, nařízneme a dáme do rozehřáté trouby na 220°C na deset minut. Hned po vytažení kaštany oloupeme. Zeleninový vývar přivedeme k varu, přihodíme do něj oloupané kaštany a 20 minut vaříme. Poté kaštany scedíme a některé dáme stranou na ozdobu. Ty zbývající vymícháme spolu se smetanou, máslem a 100 ml vývaru do pyré. Poté přilijeme vývar, ale pouze tolik abychom získali potřebnou konzistenci. Ochutíme špetkou soli, cukru a pepře. Servírujeme s kaštany a snítkou tymiánu.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>