Kedlubny plněné žampionovou směsí

plnena kedlubna

Že se kedlubna dá jíst jen za studena? Ale kdepak. Vynikající je i tepelně upravená.

Co takhle ji vydlabat, naplnit žampionovou směsí a zapéct v troubě? To bude teprve dobrota.

Kedlubny navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálních látek, a tak uděláte něco pro své zdraví. 

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

4 kedlubny

150 g žampionů

150 ml smetany

80 g goudy

60 g jarní cibule

2 stroužky česneku

20 g másla

1 lžíce petržele

1 plátek toustového chlebu

100 ml zeleninového vývaru

sůl, pepř

pažitka na ozdobení

 

Kedlubny oloupeme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Kedluben v ní necháme na mírném plameni 15 minut vařit. Poté vodu slijeme a schladíme. Mezitím jarní cibuli nakrájíme na malá kolečka. Žampiony důkladně očistíme od písku a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.V pánvi rozehřejeme máslo a na něm za stálého míchání podusíme cibuli, žampiony a česnek. Zalijeme polovinou smetany a přisypeme na drobno natrhanou petržel. Podusíme dalších 5 minut. Z kedluben odkrojíme vrch a lžící do nich vydlabeme díru. Vydlabané kousky kedluben nakrájíme nadrobno a 2 lžíce přimícháme k houbové směsi. Toustový chléb a sýr nakrájíme na malé kostičky a přimícháme k houbové směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C. Duté kedlubny naplníme a položíme je na plech vyložený hliníkovým alobalem. Zeleninový vývar smícháme se zbylou smetanou a se zbylou vykrojenou a nakrájenou kedlubnou. Tuto směs rozložíme na alobal okolo kedluben. Pečeme 30-35 minut, dokud lehce nezhnědnou. Vytáhneme z trouby a podáváme posypané pažitkou.

 

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>