Koláč s cuketou a sýrem feta

kolac s cuketou

O příznivých účincích cukety na naše tělo jste se již mohli dočíst.

Pokud vás její plody, které v tomto období můžete zakoupit v prakticky každém obchodě, uchvátily.

Pak neváhejte a připravte si další mňamku. Tato úprava vám nezabere více než 50 minut a zaručeně vás také ohromí.

Kdo nemá příliš rád feta sýr, může jej vyměnit třeba za sýr kozí.

100 ml olivového oleje
5 cuket (cca 1 kg)
2 větší cibule
½ lžíce soli
1 lžíce sušeného oregána
6 vajec
250 g bílého jogurtu
150 g mouky
1 lžíce kypřícího prášku
200 g feta sýru
svazek čerstvé petržele
červená mletá paprika
sůl a pepř

Troubu předehřejeme na180 C. Cibuli oloupeme a nakrájíme 4 cukety nakrájíme na kostičky a zbývající odložíme na později. Cuketu osušíme. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli i cuketu, osolíme a přidáme oregáno a zhruba 10 minut opékáme, dokud zelenina trochu nezměkne. Mezitím v míse rozšleháme do vejce s jogurtem, přidáme kypřící prášek, mouku, a nakonec i fetu nakrájenou na kostičky. Za pomocí děrované naběračky přemístíme zeleninu z pánve do těsta, přidáme natrhanou petrželku a promícháme. Pekáček o velikosti 25×35 cm vymažeme máslem a těsto přelijeme. Poslední cuketu nakrájíme na tenké plátky a rovnoměrně ji rozmístíme na těsto. Můžeme mírně posypat mletou červenou paprikou. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut, dokud povrch pěkně nezezlátne.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>