Králičí karbanátky s rajčatovou polévkou

kralici karbose

Králičí maso je lehce stravitelné a náš žaludek moc nezatíží ani jeho orestovaná podoba. Zvláště pak, pokud se podává s chutnou bylinkovo rajčatovou omáčkou.

 

Recept uspokojí všechny, kdo milují italskou kuchyni. Pokud požadujete k pokrmu alespoň malou přílohu. Zvolte bílý chléb. Pokrm skvěle doplní suché červené víno.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

1 kg králičích stehen

80 g rajčatového pyré

60 g střídků z bílého chleba

60 g cibule

1 vejce

1 ančovička

mléko

hladká mouka

petržel

bazalka

oregano

kapary

česnek

200 ml suchého bílého vína

olivový olej

sůl

pepř

 

Vykostěná králičí stehna nakrájíme a maso umeleme. Pokud nevlastníme mlýnek na maso, necháme maso umlít u řezníka. Chlebovou střídku necháme odmočit v mléce a poté vymačkáme. V míse smícháme rozetřený česnek, vejce, sůl, pepř, nasekanou petrželku a nakonec i střídku. Nakonec to vše smícháme s masem. Za pomocí dlaní vytvarujeme kuličky. Pokud se lepí, poprášíme si dlaně moukou. Kuličky následně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je zprudka opečte dozlatova. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém najemno nakrájenou cibuli orestujeme, kapary, ančovičku a vše zalijeme vínem. Přivedeme k varu a necháme víno zredukovat. Poté přidáme orestované karbanátky a rajčatové pyré. Zalijeme 260 ml vody, přiklopme pokličkou a vše dusme na mírném plameni 15 minut. Krátce před koncem vaření přidáme natrhané bylinky.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>