Krevetový salát s rýží

Na tento chutný salát vám postačí i krevety zmražené.

Ty čerstvé jsou ale pochopitelně mnohem chutnější, ty je však potřeba před přípravou důkladně oloupat.

Kdo se vyhýbá majonéze, může nahradit jogurtem a rázem tak získá zdravý salát.

 

 

Pro 4 mlsouny:

250 g rýže
4 vejce uvařená natvrdo
500 g předvařených, oloupaných krevet
1 stroužek rozetřeného česneku
1 červená cibule
4 šalotky
2 červené papriky
1 majonéza / jogurt
½ zakysané smetany

Cibule oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme najemno. Uvaříme rýži a dáme stranou vychladit. Všechny ingredience smícháme, dokořeníme dle chuti a podáváme na rýži. Na talíři můžeme ozdobit petrželkou.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>