Kuře generála Tso

kure tso

Kuře generála Tso je sladkopikantní pokrm, který je populární nejen v Číně, ale po celém světě.

Proč nese kuře jméno po mrtvém generálovi? Nejspíš proto, že to bylo jeho oblíbené jídlo.

Zkuste si jej připravit, třeba se stane i Vaším oblíbeným jídlem a zařadíte jej do běžného jídelníčku.

Jako příloha je vhodná rýže.

Dobrou chuť.

 

Pro 4 mlsouny: 

500 g kuřecích prs
sůl
3 lžíce rýžového vína
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 1/2 lžíce oleje + na smažení
2 cm zázvoru
1 stroužek česneku
3 sušené chilli papričky bez semínek
4 jarní cibulky

Na omáčku

3 lžíce octa rýžového octa
3 lžíce sójové omáčky
1 lžička Hoisin omáčky
¼ hrnku vody
2 1/2 lžíce cukru
1/2 lžíce rýžového octa

Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády z vína a soli a necháme asi 15 minut marinovat. Mezitím si smícháme všechny ingredience na omáčku.
Maso vyndáme a obalíme ho ve škrobu. Na oleji osmažíme dozlatova. Dáme na kuchyňskou utěrku, aby nasákla olej. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a chilli a jakmile se vše rozvoní, přilijeme omáčku. Až začne směs pobublávat, přidáme kuře a vaříme do zhoustnutí omáčky. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku, promícháme a můžeme podávat.

Autor a zdroj receptu: Hory, recepty-top.cz
foto: TheCulinaryGeek


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>