Kuřecí stir-fry s brokolicí a kešu ořechy

kureci kousky s brokolici a kesu orechy

Lehká a vynikající rychlovka na asijský způsob – přesně takový je dnešní recept.

Pokrm zasytí, ale přitom se nenacpete k prasknutí. Přesvědčte se na vlastní jazýček.

Co je to Stir-fry?

Stir-fry je čínská technika přípravy pokrmů na pánvi wok. Stir-fry neznamená v podstatě nic jiného než, míchej a smaž. Tato technika vaření je velmi jednoduchá a protože jde o rychlý a zdravý způsob vaření, nabývá na popularitě.

Pro 4 mlsouny:

1 lžíce arašídového oleje
750 g kuřecích prs
2 lžíce sladkého sherry
1 ½ lžíce sójové omáčky
1 ½ lžíce kecap manis
1 lžička kukuřičné mouky
350 g brokolice
6 šalotek
hrst nesolených kešu ořechů
rýže – gramáž podle hladu či diet

pozn. kecap manis – sladká indonéská omáčka podobná nám známější japonské teriyaki omáčce

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme na něm asi 2 – 3 minuty, nebo dokud nezezlátne, kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Dáme stranou. Mezitím smícháme sherry, sójovou omáčku, kecap manis a kukuřičnou mouku. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a osmažíme na něm brokolici, po asi dvou minutách přidáme šalotku a smažíme další minutu. Poté přidáme maso, připravenou omáčku a kešu ořechy.
Za stálého míchání necháme všechny chutě spojit a prohřát a můžeme podávat.

Sandra Š.
foto: Mark O’Meara, Australan good taste


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>