Lahodný a vláčný čokoládový dort s osvěžujícími malinami

cokoladovo-malinovy-dortik

Skvělý ke kávě nebo jen tak na chuť! Oslaďte si život.

Touto jednoduchou čokoládovou kalorickou bombou potěšíte všechny mlsouny.
Na zmírnění provinilosti z kalorií jsou v dortíku maliny, jejichž kyselkavost ho fantasticky doplní.

Příprava je asi na deset minut, pohostíte přibližně 8 mlsounů a upečeno máte podle trouby za zhruba půlhodinku. Ideální, když vám návštěva zavolá, že za hodinku je u vás.

100 g hořké čokolády (70 % kakaa)
100 g másla
2 vejce
100 g třtinového cukru
120 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
100 ml mléka
150 g čerstvých malin

Předehřejte troubu na 180 °C a vymaž kulatou formu (průměr 20 cm) máslem nebo ji vylož pečicím papírem. Rozehřejte čokoládu s máslem ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a nechte ji mírně zchladnout. V míse vyšlehejte vejce s cukrem, dokud nebude směs světlá a nadýchaná. Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a promíchej. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao a postupně přidávejte k tekuté směsi, střídavě s mlékem. Vše promíchejte do hladkého těsta. Nalijte těsto do formy a rovnoměrně na něj rozlož maliny.
Pečte 30–35 minut, dokud není dortík na povrchu pevný, ale uvnitř ještě trochu vláčný. Zkuste špejlový test – měla by zůstat mírně lepivá, ale ne syrová. Nechte zchladnout, poté nakrájej a podávej.

Tip: Podávejte polité rozpuštěnou čokoládou a s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro extra zážitek.

Veronika E.
foto: foodiesfeed.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>