Hledáte recept na rychlé, chutné a syté jídlo?
Hledáte správně v italských receptech.
Těstoviny s tuňákem, piniovými ořechy, koprem a parmezánem uvaříte za dvacet minut a o tom, že si pochutnáte, nemůže být pochyb.
Na ingrediencích nešetřete. Kvalitní těstoviny, stejně jako tuňák jsou pro dobrý výsledek naprostou nutností.
Pro 4 mlsouny:
sůl
pepř
1 plechovka tuňáka
svazek kopru
100 g parmezánu
3 lžíce piniových ořechů
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce citrónové šťávy
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus. Tuňáka slijeme. Kopr otrháme a nasekáme nadrobno. Česnek nasekáme na jemno. Parmezán nastrouháme. Piniové oříšky opražíme na suché pánvi. Dáme stranou a do pánve nalijeme olej. Osmažíme na něm česnek, přidáme tuňáka, kopr a šťávu z citrónu. Uvařené těstoviny slijeme, přidáme do pánve, promícháme, ochutíme solí a pepřem a nakonec posypeme parmezánem a piniovými oříšky.
Sandra Š.