Linguine s tuňákem, koprem a piniovými ořechy

Hledáte recept na rychlé, chutné a syté jídlo?

Hledáte správně v italských receptech.

Těstoviny s tuňákem, piniovými ořechy, koprem a parmezánem uvaříte za dvacet minut a o tom, že si pochutnáte, nemůže být pochyb.

Na ingrediencích nešetřete. Kvalitní těstoviny, stejně jako tuňák jsou pro dobrý výsledek naprostou nutností.

 

Pro 4 mlsouny:

400 g těstovin
sůl
pepř
1 plechovka tuňáka
svazek kopru
2 stroužky česneku
100 g parmezánu
3 lžíce piniových ořechů
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus. Tuňáka slijeme. Kopr otrháme a nasekáme nadrobno. Česnek nasekáme na jemno. Parmezán nastrouháme. Piniové oříšky opražíme na suché pánvi. Dáme stranou a do pánve nalijeme olej. Osmažíme na něm česnek, přidáme tuňáka, kopr a šťávu z citrónu. Uvařené těstoviny slijeme, přidáme do pánve, promícháme, ochutíme solí a pepřem a nakonec posypeme parmezánem a piniovými oříšky.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>