Mangovo-sýrový nepečený dort

mangovy dortik

Tímto dortem potěšíte každou návštěvu. Je velice chutný a na přípravu nenáročný, není potřeba ani zapínat troubu. Základem je nechat ho pořádně v chladu ztuhnout a vychladit.

Nejlepší je tedy připravit jej večer. Ráno se jen dozdobí a mňamka je na světě.

Na koláč o průměru 26 cm budeme potřebovat:

225 g müsli

100 g másla pokojové teploty

kapka oleje

6 plátků bílé želatiny

2 velké zralé manga

500 g tvarohu

75 g cukru

1 vanilkový cukr

200 g zakysané smetany

200 g šlehačky

200 g müsli v mixéru rozmixujeme a utřeme s povoleným máslem. Dortovou formu lehce vymažeme olejem a na dno vymačkáme máslové müsli. Dáme na 30 minut do lednice vychladit.

Gelatinu namočíme do studené vody. Manga oloupeme, odřízneme od jádra a půlku dáme stranou na ozdobení. Ze zbylého manga uděláme pyré, které přes sítko protlačíme do  mísy, kde přimícháme tvaroh, všechen cukr a zakysanou smetanu.

Želatinu ve vodní lázni rozpustíme, rychle přimícháme k mangovému krému a mícháme, dokud nezačne houstnout.

Šlehačku šleháme do ztuhnutí a namažeme na vychlazenou müsli vrstvu. Přidáme i mangový krém a rozetřeme dohladka. Dáme na 5 hodin do lednice – můžeme nechat i přes noc. Odložené mango nakrájíme na malé tenké kousky. Ztuhlý dort vytáhneme z formy a ozdobíme mangem a zbylým müsli.

rdc

zdroj: tegut


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>