Marocké kuře s kuskusem

Kuře v medu, skořici s rajčaty a fazolkami – samo o sobě dobrota. Když si k tomu připravíte i vynikající kuskus, pochutnáte si na skvělém, lehkém jídle.

Kuskus jako v receptu si můžete připravit i k jiným než kuřecím pokrmům. Někdo jej má rád i jen tak s jogurtovým dipem a olivovým olejem.

Připravujete kuskus jinak? Pokud ano, podělte se s ostatními čtenáři v komentářích.

2 kuřecí prsa
med
skořice
kmín
100 g rajčat v plechovce
35 ml vývaru
50 g fazolí

Na kuskus:

700 ml kuřecího vývaru
55 g másla
120 g šalotky
2 lžičky soli
½ lžičky pepře
300 g kuskus
75 g piniových oříšků
35 g rozinek

Jak připravit kuskus?

Máslo rozpustíme na pánvi a tři minuty na něm podusíme cibuli. Přilijeme vývar, sůl, pepř a přivedeme k varu. Sundáme z plotny, přimícháme kuskus a necháme 10 minut být. Kuskus nasákne všechen vývar. Přimícháme piniové ořechy a rozinky. V případě potřeby dochutíme a podáváme.

Než bude kuskus hotov, připravíme si kuře. Olej rozpálíme ve větší pánvi, kuřecí prsa osolíme, opepříme a obalíme v medu. Po dobu 5-6 minut opékáme dozlatova, pak vmícháme skořici, kmín, rajčata, vývar a fazolky. Vaříme 10 minut, dokud nejsou fazolky měkké.

Sandra Špačková
Foto: Barefoot in Paris, foodnetworktv.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>