Milujete sladká jídla? Nebo jen nevíte, co dobrého dát dětem k večeři?
Pak zkuste tuto vynikající mléčnou rýži s kakaem, čokoládou a třešněmi, zamilujete si ji.
Ochutnejte a přesvědčte se sami. Dost možná osloví i ty, kteří jinak sladkým jídlům příliš neholdují.
PS: Nezapomeňte se s ostatními mlsouny podělit, jak vám chutnalo.
Pro 4 mlsouny:
50 g kakaa
175 g rýže (ideálně kulatozrnné)
720 ml kompotovaných třešní
2 lžíce škrobu
50 g hořké čokolády
1 sáček vanilkového cukru
200 g smetany ke šlehání
Mléko přivedeme v hrnci k varu – hlídáme, aby se nepřipálilo. Přimícháme kakao a rýži a vaříme 25 minut, do změknutí. Mezitím slijeme třešně a šťávu z nich smícháme vodou, abychom získali ½ l tekutiny. Škrob a lžíci cukru smícháme s 5 lžícemi šťávy. Zbylou šťávu přivedeme k varu a nakonec přimícháme i zbylou šťávu se škrobem. Povaříme 1 minutu a přimícháme třešně, dáme stranou. Čokoládu nasekáme a přimícháme k ní i 3 lžíce cukru, celý vanilkový cukr a přimícháme k rýži. Sundáme z plamene a necháme 10 minut odstát. Smetanu vyšleháme do tuha a smícháme s rýží. Podáváme s třešněmi.
Martina M.