Mongolské hovězí

mongolske hovezi

Základem mnoha mongolských jídel je maso, které bývá velmi tučné a vyloženě plave ve vlastní šťávě.

V Mongolsku se nejvíce konzumuje skopové a druhotně kozí maso, nejoblíbenější je ale hovězí maso z horského skotu.

Mongolové obvykle vaří vše v jednom hrnci a nejinak je tomu i u tohoto pokrmu.

Přílohou bývá rýže či brambory, doplněné o zeleninový salát.

¾ kg flank steak, nakrájený na pruhy
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky mletého zázvoru
2 stroužky česneku
¾ hrnku sójové omáčky
¾ hrnku vody
¾ hrnku hnědého cukru
¼ hrnku kukuřičný škrob
½ hrnku drcené mrkve
3 středně velké cibule, nasekané
jarní cibulka

Maso obalíme v kukuřičném škrobu. Zbývající přísady přidáme do větší pánve s širokým dnem a dobře promícháme. Přidáme maso a smažíme, až vše změkne.

Martina Mlsná
foto: JaBB


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>