Mrkvová bábovka s citrónovou polevou

Hledáte recept na jednoduchou ale trochu netradiční bábovku? Pak si upečte tuto mrkvovou. Díky jogurtu a mrkvi je vláčná, nedrolí se a je mooc dobrá.

Citronová poleva je jen pomyslnou třešničkou, která bábovku povýší na dezert hodný nedělního stolu.

Na přípravu je velmi jednoduchá. Příprava trvá i s pečením necelou hodinu a pak už je počkat až vychladne.

Podělte se v komentářích, jak vám chutnala.

Na formu o průměru 26 cm:

tuk na vymazání formy
400 g polohrubé mouky
300 g cukru
1 sáček vanilínového cukru
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
špetka soli
asi 200 g mrkve
400 ml bílého jogurtu – kravského či sójového
200 ml rostlinného oleje (řepkový nebo slunečnicový)

na polevu:
250 g moučkového cukru
3 lžíce šťávy z citronu

Bábovkovou formu vymažeme tukem. Použít můžeme sprej nebo vymastíme máslem a vysypeme moukou. Troubu necháme rozehřát na 175 °C. Všechny sypké přísady smícháme. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s olejem a jogurtem a poté za pomocí šlehače na bílky zašleháme do moučné směsi. Jakmile získáme hladké těsto, nalijeme jej do formy a dáme péct na cca. 40 minut. Jestli je těsto hotové, poznáme za pomocí špejle. Poté vyjmeme z trouby a necháme asi hodinku vychladnout. Vyjmeme z formy a necháme dochladnout. Mezitím dohladka smícháme moučkový cukr s citronem. Přelijeme přes bábovku a necháme zatuhnout.

Martina M.
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>