Nová kuchařka Jamieho Olivera – Jamie Oliver vaří po italsku s podtitulem Ze srdce italské kuchyně

italske-ingredience

Knižní novinka vychází v 5. listopadu 2018 pod názvem “Jamie Oliver vaří po italsku”.

Vydavatelství MLD Publishing s radostí oznamuje, že na světě je česká verze poslední kuchařky Jamieho Olivera s názvem Jamie Oliver vaří po italsku s podtitulem Ze srdce italské kuchyně.

Od počátků své kariéry, kdy Jamie Oliver pracoval s Antoniem Carlucciem a Gennarem Contaldem a zazářil v River Café, byl ovlivněn italskou kuchyní. Tahle země byla vždycky blízká jeho srdci.

V uplynulých dvou letech tam Jamie jezdil kdykoliv to jen bylo možné. Od hor na severu až po ostrovy na jihu měl možnost se seznámit s nejrůznějšími jídly tam, kde vznikají, dostat se přímo k srdci regionální kuchyně, k lidem a místům, které tak miluje. Během svých cest si povšiml, že přes vášeň, jakou Italové chovají ke své kuchyni a jídlu vůbec a jíž jsou známi po celém světě, dochází k určitému poklesu v předávání rodinných receptů z generace na generaci. Vytížený život a stále vzrůstající závislost na moderní technice způsobují, že se často hledají zkratky a ony nepostradatelné tipy a triky stejně jako mnohaleté zkušenosti se ztrácejí. A tak se rozhodl napsat svou zatím poslední knihu.

Jamie Oliver vaří po italsku právě teď vychází v češtině péčí vydavatelství MLD Publishing. Najdete v ní víc než 140 nových receptů, které nejsou jen oslavou italské kuchyně, ale vyzdvihují i nezastupitelnou roli oněch matek rodin a jejich matek, mammas a nonnas, které jsou jejími nositelkami a udržovatelkami tradice a mohou nám ji předat.

Od artyčoků po sicilsku, v ústech se rozplývající hovězí Stracotto, kuře ze Saliny a zapečený rizotový koláč až po plněnou focacciu a citronový koláč z Amal , knížka Jamie Oliver vaří po italsku umožňuje svým čtenářům uvařit si doma kus pravé Itálie.

Jamie k tomu říká: „Ať už jsou to zásady správného postupu, kombinace chutí a vůní, tipy a techniky, shromáždil jsem tuhle neuvěřitelnou spoustu informací proto, abych se s vámi mohl podělit o skutečné srdce a duši italské kuchyně, zhmotněné do podoby báječných, moderních a schůdných receptů.“

Od rychlovek a jednoduchých jídel z pár ingrediencí až po složitější a luxusnější pokrmy určené na víkendy a slavnostnější příležitosti vám tahle kniha nabídne úžasné recepty plné chutí, vůní a pohody a napomůže vám vytvořit jídla, která vás přenesou rovnou do Itálie a, spolu s tím, vás nadchnou. Viva Italia!

Jsme hrdí na to, že můžeme tuto kuchařku Jamieho Olivera představit českým čtenářům v tak krátké době od jejího anglického vydání (v originále vyšla letos na konci léta tohoto roku).


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>