Pečená zelenina – skvělá příloha

restovana zelenina

Už vás nebaví jako přílohu k obědu neustále servírovat brambory?

Pokud máte jen trochu rádi zeleninu, musíte ochutnat tuto skvělou zapečenou zeleninovou kombinaci.

Je to výtečná příloha k masu.

Pokud ale zrovna maso nemáte, postačí vám to jako lehká večeře.

Nebojte se ani ne příliš známého tuřínu či pastináku.

 

½ tuřínu
2 větší mrkve
2 pastináky
1 červená řepa
½ celeru
2 lžíce olivového oleje
čerstvé větvičky tymiánu
sůl

Troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu zakápneme olivovým olejem a rozložíme na plech. Na zeleninu rozmístíme větvičky tymiánu. Vložíme do trouby a pečeme 40 – 50 minut. Poté posolíme a servírujeme.

Martina Mlsná
foto: bbc.co.uk


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>