Penne s masovými koulemi

masove koule

Máte rádi těstoviny? A jejich kombinaci s masem?

Pochutnejte si na těchto skvělých masových koulích s rajčatovou omáčkou a vraťte se v myšlenkách na dovolenou v Itálii.

Nezapomeňte na petrželku, ta dodá těstovinám skvělý šmrnc.

Pokud si rádi k jídlu dáte víno, vhodný je Cabernet Savignon či Ryzlink vlašský.

 

Pro 4 mlsouny:

500 g libového hovězího masa
1 menší mrkev
1 cibule
4 žampiony
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
800 g loupaných rajčat z plechovky
375 g těstovin
čerstvá petržel

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zeleninu oloupeme. Zapékací mísu o velikosti 18 x 20 cm hlubokou 5 cm vymažeme tukem. Očištěnou cibuli, mrkev, žampiony, cibuli nasekáme nadrobno a smícháme s masem a sýrem. 1 lžíci směsi oddělíme a uděláme z ní kuličku. Takto pokračujeme se zbylou směsí. Koule vložíme do trouby a přelijeme rajčaty z plechovky. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
Podáváme s masovými koulemi zasypané petrželí.

zdroj: Super Food Ideas – únor 2009
foto: Ben Dearnley


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>