Pestrobarevný salát s pršutem

Nic nevypadá na talíři tak dobře jako pestrobarevný salát.

Dostali jste na něj chuť? Pak si jej připravte. Je to snadné.

Stačí vše nakrájet, dát na chvíli na pánev, dochutit a smíchat a je hotovo. Za 25 minut je pastva pro žaludek i oči připravena.

Komu nestačí salát samotný, může přikusovat křupavou bílou bagetku.

 

 

Pro 6 mlsounů:

4 barevné papriky
3-4 menší cukety
2 stroužky česneku
4-5 větviček rozmarýnu
4 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř
8 lžic balzamikového octa
200 g rukoly
250 g sýru mozzarella
150 g prosciutta

Papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Z rozmarýnových větviček otrháme lístky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém za stálého míchání 5 minut restujeme cuketu. Asi minutu před koncem přidáme polovinu česneku a rozmarýn a ochutíme solí a pepřem. Přimícháme 4-5 lžic octa a krátce povaříme. Dáme stranou. Pánev očistíme a opět na ní rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém orestujeme papriku, osolíme, opepříme, přidáme zbylý česnek a zalijeme zbylým octem. Krátce společně povaříme a dáme stranou vychladit. Mezitím očistíme rukolu a nadrolíme mozzarellu. Vše v míse promícháme a přidáme plátky prosciutta.

Sandra Špačková
Zdroj a foto: kochen& genießen, 2013, lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>