Pikantní jehněčí wrap

Jehněčí maso se u nás neprodává běžně, když už se k němu dostaneme, není třeba se ho bát. je stejně kvalitní jako maso telecí, je stejně jemné a hodí se i k rychlé úpravě. Ale i skopovému masu dávají v mnoha zemích přednost před vepřovým či hovězím. Obsahuje velké množství bílkovin , ale i vápníku, fosforu, železa,  vitamínu B, B2 i dalších látek nezbytných ke zdravému lidskému růstu.

Abychom u tohoto receptu dosáhli výraznější pikantní chuti, je třeba maso přes noc naložit. Samotný pokrm budete mít následují den hotový během 15 minut.

 

Pro 4 mlsouny:

 

na omáčku :

150 ml bílého jogurtu řeckého typu

½ malé cibule

1 stroužek česneku

2 cm zázvoru

2 lžička garam masala

2 lžička mletého kmínu

1 lžička koriandru

½ lžičky fenyklových semínek

¼ čerstvě mletého pepře

1 lžíce rostlinného oleje

hrst čerstvých lístků koriandru

2 lžíce šťávy z citronu

sůl

 

400 g vykostěné jehněčí kýty

2 lžíce másla

5 tortillových placek

½ cibule

1 list salátu

2 rajčata

 

Zázvor a česnek oloupeme. Všechny ingredience na marinádu vložíme do foodprocesoru a mícháme dohladka. Maso nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přelijeme marinádou, promícháme a necháme uležetet, ideálně přes noc. Hodinu před vařením maso vytáhneme, aby získalo pokojovou teplotu. Pánev rozehřejeme a maso na ni z každé strany opečeme, celkem asi 5-6 minut. Přelijeme máslem a opékáme po dobu dvou minut. Kdo nemá rád růžové maso, prodlouží dobu. Na ohřáté placky rozložíme připravené maso, přidáme k němu nakrájenou zeleninu, zabalíme a servírujeme.

 

Martina Mlsná

foto: www.bbc.co.uk


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>