Pikantní tagliatelle s krevetami

Krevety lze zakoupit ve většině velkých obchodů. V nabídce jsou k dostání mražené nebo chlazené krevety několika velikostí. Většina je již oloupaná a předvařená. Oloupat krevetu však není žádný problém, jak na to si také přečtete. Pokrmy s krevetami jsou typické svou rychlou přípravou, aby vynikla jejich chuť.

Krevety můžeme smažit, grilovat, péct nebo dusit. Existuje velké množství receptů a každý chutná s krevetami velmi dobře. Lze je konzumovat i za studena, ještě teplé, jsou však mnohem lepší. Nejoblíbenější jsou v kombinaci s česnekem, bylinkami či chilli.

Pro 4 mlsouny:

400 g tagliatelle
20 krevet
4 stroužky česnek
2 cukety
1 dcl olivového oleje
5 lžic bílého vína
1 lžička chilli papričky
hrst petrželové natě

Jak oloupat krevety? Máme-li krevety neočištěné, pak nejprve otrháme hlavičky a krevetu vyloupneme ze skořápky, po hřbetu rozřízneme a vyndáme střívko. Ocásek necháme neoloupaný. Krevetu pořádně umyjeme a očistíme případné kousky schránky.

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Na studenou pánev dáme olej, česnek a opečeme dozlatova. Do pánve vhodíme nakrájená krevetová tělíčka, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou chilli papričku. Přidáme trochu vody z těstovin. Česnek vyndáme a zalijeme vínem. Deset minut povaříme. Servírujeme posypané petrželkou.

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>