Placky z kedlubny? Mňam!

Připravte si skvělé kedlubnové placky. Potěšíte chuťové buňky a přitom ani nepřiberete.

Kedlubny jsou totiž ideální potravinou při boji s obezitou. Obsahují minimum kalorií, a zároveň i velké množství rozpustné i nerozpustné vlákniny. Ta vede ke snižování hladiny cholesterolu a ke zlepšení činnosti a průchodnosti zažívacího traktu. Pro vaši představu, 100 g kedlubny obsahuje jen 50 kalorií. Cukry obsažené v kedlubně obsažené jsou dobře snášeny i diabetiky.

 

Pro 4 mlsouny:

¼ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky mletého kardamomu
¼ lžičky mleté kurkumy
400 g kedlubny
1 mrkev
1 cibule
hrst nasekaných lístků koriandru
1 vejce
75 g hladké mouky
1 lžíce mléka
2 lžíce rostlinného oleje
250 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce sezamové pasty tahini
2 lžíce citrónové šťávy

Kmín necháme na rozpálené pánvi provonět, asi 1 minutu a poté přendáme do mísy. Přidáme kurkumu a kardamom. Přistrouháme kedlubny, mrkev a přidáme i najemno nakrájenou cibuli. Poté přimícháme koriandr, vejce a mouku a vše důkladně promícháme. Nakonec přilijeme mléko a opět promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Ze směsi vytvoříme placky a ty usmažíme na pánvi, přibližně 2 minuty z obou stran. Mezitím smícháme v misce tahini, citrónovou šťávu, jogurt a ochutíme solí a pepřem. Placky podáváme ještě teplé se sezamovým jogurtem.

Sandra Špačková, původní recept Satan Hobbs
foto: Jeremy Simons pro taste.com.au, únor 2014


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>