Polévka z kukuřice a červené papriky

Mlsoun – našinec je sice zvyklý spíše na tradičnější polévky jako je vývar nebo květákové pyré, pokud ale nejste konzervativní a jste otevřeni nových chutím, uvařte si polévku z kukuřice a papriky.

Je barevná a lahodí jak oku, tak i mlsnému jazýčku.

Nám chutnala a zajímalo by nás, jestli i vám? Pusťte se do ní a dejte nám o výsledku vědět.

Tip: Chutná ještě lépe, když budete přikusovat nacho chipsy.

Pro 2 mlsouny:

1 cibule
2 lžíce oleje
1 plechovka kukuřice (300 g)
1 lžička kari koření
150ml smetany ke šlehání
750 ml zeleninového vývaru
1 červená paprika
sůl
citrónová šťáva
2 lžíce petržele

Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme ji v hrnci na rozehřátém oleji. Kukuřici slijeme a podusíme. Ochutíme kari kořením a přilijeme smetanu a vývar. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit. Papriku nakrájíme na kostičky. Polévku lehce rozmixujeme, ochutíme solí a citrónovou šťávou, přidáme papriku a povaříme dašlích 5 minut. Nakonec přidáme petržel a podáváme.

Sandra Š.
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>