Rajčatová polévka, která vám připomene vůni Itálie

rajcatova polevka

Máte rádi rajskou polévku jak českou, tak tu italskou? Pak zkuste její další obměnu podle tohoto receptu.

Přidejte do ní nalámané špagety, černé olivy a také kapary.

Že vás tato kombinace v polévce překvapuje? Opravdu nemusí, výsledek je výborný a vy si tak na talíři připomenete Vaši italskou dovolenou.

Pokud budete polévku podávat dětem, raději vynechejte chilli.

Pro 4 mlsouny:

1 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 chilli paprička
800 g loupaných rajčat z plechovky
1 l zeleninového vývaru
100 g nalámaných špaget
4 lžíce vypeckovaných černých oliv
2 lžíce nasekaných kapary
bazalkové lístky

Olej rozehřejeme ve větším hrnci. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a chilli zbaveného semínek. Na mírném ohni společně podusíme, dokud nezměknou. Poté přidáme rajčata a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu, snížíme plamen a poté vaříme 5 minut. Přidáme špagety a vaříme, až změknou. Nakonec přidáme nakrájené olivy a kapary a bazalku dle chuti. Necháme chvíli prohřát a můžeme podávat.

Sandra Špačková
foto: Good Food magazine, březen 2009


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>