Máte rádi rajskou polévku jak českou, tak tu italskou? Pak zkuste její další obměnu podle tohoto receptu.
Přidejte do ní nalámané špagety, černé olivy a také kapary.
Že vás tato kombinace v polévce překvapuje? Opravdu nemusí, výsledek je výborný a vy si tak na talíři připomenete Vaši italskou dovolenou.
Pokud budete polévku podávat dětem, raději vynechejte chilli.
Pro 4 mlsouny:
1 červená cibule
1 chilli paprička
800 g loupaných rajčat z plechovky
1 l zeleninového vývaru
4 lžíce vypeckovaných černých oliv
2 lžíce nasekaných kapary
bazalkové lístky
Olej rozehřejeme ve větším hrnci. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a chilli zbaveného semínek. Na mírném ohni společně podusíme, dokud nezměknou. Poté přidáme rajčata a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu, snížíme plamen a poté vaříme 5 minut. Přidáme špagety a vaříme, až změknou. Nakonec přidáme nakrájené olivy a kapary a bazalku dle chuti. Necháme chvíli prohřát a můžeme podávat.
Sandra Špačková
foto: Good Food magazine, březen 2009