Rajčatovo zeleninová polévka

tomatovo zeleninova polevka

V teplých dnech často nemíváme moc hlad. Ale nějaké to teplé jídlo by to do žaludku přece jen chtělo. Bohatě nám tak často k obědu stačí jen polévka, nejlépe s čerstvým pečivem.

Tuto chutnou polévku připravíte během 20 minut a díky zelenině vás i dostatečně zasytí.

Abyste si polévku  netradičně oživili, připravte s k ní bazalkový dip.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

4 šalotky

4 stroužky česneku

2 lžíce rostlinného oleje

200 g míchané mražené zeleniny (může být pochopitelně i čerstvá)

1 plechovka loupaných rajčat

600 ml zeleninového vývaru

2 lžičky medu

2 lžička balzamika

 

4 lžíce žervé

hrst bazalky

 

Šalotku a česnek nasekáme najemno. Olej rozehřejeme a cibuli i česnek restujeme do zlatova. Přidáme zeleninu za stálého mícháme ji necháme 5 minut rozpustit. Poté přidáme rajčata a zalejeme vývarem. Přivedeme k varu, ochutíme zbylými přísadami, stáhneme plamen a vaříme 10 minut.  Z žervé a natrhané bazalky připravíme dip.

Polévku podáváme s bazalkovým dipem a bílým pečivem.

 

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>