Ředkvičkovo okurkový salát s krevetami

vejce ve skle

Má se u vás zastavit návštěva a vy si říkáte: „Co já jim jenom nabídnu?“ V jednoduchosti je krása, a tak jsme pro vás přichystali tento skvělý rychlý recept na krevetový koktejl.

Nejen, že „koktejl“ skvěle vypadá, ale stejně dobře i chutná. Můžete jím pohostit nejen velikonoční návštěvu a společně si pochutnat.

Krevety se v koktejlu podávají studené, ale musí být předvařené. Pokud je máte doma zmražené, stačí je jen dvě minuty rozehřát na pánvi a nechat vystydnout.

Pro 4 mlsouny:

200 g převařených krevet
1 citron
2-3 větvičky kopru
1 lžíce oleje
6-7 ředkviček
½ salátové okurky
4 lžíce majonézy
2 lžíce kečupu
1 lžíce koňak

Krevety v cedníku propláchneme. Citron omyjeme, osušíme a kůru odkrojíme. Z poloviny vymačkáme lžíci šťávy. Kopr omyjeme a necháme okapat. Krevety, kopr, olej, citronovou kůru a vymačkanou šťávu smícháme. Ředkvičky omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na malé kostičky. Okurku oloupeme, rozřízneme, vyškrábeme semínka a nakrájíme na kostičky. Majonézu, kečup a koňak smícháme v omáčku a lehce posolíme. Krevety s marinádou rozdělíme do 4 sklenic, na ty položíme ředkvičky a okurky a přes ty přelijeme omáčku a podáváme.

Sandra Špačková
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>