Rumpsteak s rukolovým salátem s fíky a rajčaty

rumpsteak-s-rukolovym-salatem

Milujete maso?

Pak pro Vás máme tip, jak připravit šťavnatý rumpsteak.

Pozor, maso obsahuje hodně pepře, a tak recept není vhodný pro děti.

Chuť steaku krásně doplní salát z čerstvé rukoly, fíků a rajčat v úžasném dresinku.

To vše chutná skvěle s opečenou bagetou.

Tak jdete vařit?

Pro 2 mlsouny:

1 lžička medu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
400 g rajčat
2 zralé fíky
1 lžička pepře ideálně celého
1 zhruba 300 g steak (rumpsteak)
3 lžíce oleje
1/2 svazku rukoly
hrst bazalkových lístků
sůl
1 lžíce piniových ořechů

V misce smícháme med, olivový olej, ocet, lžičku vody, sůl a pepř. Na pánvi bez oleje dozlatova opražíme piniové oříšky. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Fíky nakrájíme na šestiny. Vše promícháme. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. V hmoždíři rozdrtíme pepř celý a posypeme jím maso. Rukou pepř trochu vtlačíme. V pánvi rozpálíme olej a steak na něm ze všech stran opečeme tak, aby se maso zatáhlo. Přendáme na plech, zabalíme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 6 až 7 minut. Vytáhneme z trouby a necháme asi 10 minut v alobalu odpočívat. Mezitím očistíme rukolu, smícháme se salátem a dáme na talíř, navrch položíme maso, které ještě osolíme a posypeme plátky bazalky.

Sandra Š.
foto: essen-und-trinken.dea


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>