Rybí tacos – jednoduché a moc dobré

Tacos je tradiční mexické jídlo. Jde o tortillu (pšeničkou či kukuřičnou), která je naplněna směsí, jejíž obsah se liší recept od receptu.

Plnit se tortilly mohou masovou směsí, nebo jako v našem případě rybí směsí.

V receptu je uvedena bílá ryba, jakou rybu použijete, je na vás, ideální na rychlou přípravu je ale například plotice, cejn či parma.

 

 

Pro 4 mlsouny:

¼ nakrouhaného červeného zelí
1 lžíce olivového oleje
1 ½ lžíce citrónové šťávy
kukuřice ze dvou klasů
60 ml olivového oleje
1 avokádo
1 šalotka
hrst nasekaného čerstvého koriandru
2 lžíce mouky
1 lžíce mletého koriandru
½ lžíce kájenského pepře
400 g bílé ryby
4 tortillové plasky
1 lžíce zakysané smetany
papričky jalapeno

Nakrouhané zelí smícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, promícháme a necháme odležet. Kukuřici povaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a dalších deset minut na něm restujeme vařenou kukuřici, až zhnědne. Poté z klasu vyjmeme jádra. Avokádo oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které smícháme s najemno nasekanou šalotkou, koriandrem a zbylou citrónovou šťávou. Na talíři smícháme mouku, mletý koriandr a kájenský pepř. Očištěnou a osušenou rybu v mouce obalíme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme rybu a smažíme asi 2 minuty z obou stran. Poté dáme osušit na papírovou utěrku.

Na talíře dáme tortillové placky, ochucené zelí, kukuřici, rybu natrhanou na kousky, avokádo, trochu zakysané smetany a jalapenos.

Sandra Špačková
foto: Jeremy Simon, pro Taste Magazine


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>