Rýže s lilkem a cizrnou z jedné pánve

ryze s lilkem a cizrnou

Je libo rychlý, chutný, pikantní, bezmasý oběd? Připravte si rýži s lilkem a cizrnou.

Nezapomeňte do pokrmu přidat pastu harissa. Ta mu dodá ten správný šmrnc.

Věděli jste, že: Harissa je ostrá pasta původem ze severní Afriky složené až z 20 druhů čerstvého a sušeného koření (chilli, koriandr, římský kmín, kajenský pepř a dalších).
Obvykle se používá k ochucení ryby, kuskusu či ryby. Použít ji lze v kombinaci s jogurtem jako dip.

Pro 2 mlsouny:

125 g dlouhozrnné rýže
1 menší lilek
1 cibule
1 plechovka cizrny
1 citron
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky pasty harissa
sůl
pepř
100 g sýru feta
máta

Rýži uvaříme doměkka. Lilek nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Cibuli nakrájíme najemno. Cizrnu slijeme. Z citrónu vymačkáme šťávu a smícháme ji s polovinou olivového oleje a harissou. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli, přidáme lilek a restujeme 3 minuty, pak přidáme cizrnu a společně orestujeme další 3 minuty. Ochutíme solí, pepřem a směsí z harissy. Promícháme s rýží. Sýr feta nadrobíme a mátu nasekáme najemno.

Sandra Š.
foto: essen-und-trinken.de, Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>