Salát s polníčkem a bramborovou omáčkou

salat s polnickem

Počasí konečně ovládly letní teploty a abychom se i v horku cítili dobře, je důležité přizpůsobit náš jídelníček. Pečený bůček se zelím a šesti knedlíky, smažený řízek nebo hranolky zbytečně zatěžují v tomto počasí žaludek.

Místo podobných kalorických bomb raději volte libová masa, ryby a místo přílohy v podobě knedlíků si dejte zeleninu. Odborníci doporučují rozdělit si jídlo do menších porcí a jíst méně, ale častěji. Tento salát proto bude tou správnou volbou.

 

Pro 4 mlsouny:

 

100 g brambor

120 g políčku

40 g piniových oříšků

2 menší červené cibule

200 ml zeleninového vývaru

5 lžíce jablečného octu

sůl

pepř

cukr

4 lžíce olivového oleje

100 g kvalitní uzené šunky

 

Neoloupané brambory uvaříme 15-20 minut doměkka. Políček důkladně očistíme a necháme okapat. Piniové oříšky opražíme na pánvi dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Zeleninový vývar přivedeme k varu a ochutíme jej solí, pepřem, špetkou cukru a octem. Brambory oloupeme, vhodíme je do vývaru a vidličkou je rozmačkáme. Poté je za pomocí metličky ušleháme do jemné omáčky.

Salát naservírujeme s cibulí, opraženými oříšky a šunkou na talíře a zalijeme bramborovou omáčkou. Hned podáváme.

 

rdc

foto: Heino Banderob


2 Reakce na Salát s polníčkem a bramborovou omáčkou

  1. Petr napsal:

    Asi by to nemělo být v sekci pro vegetariány…

  2. redakce napsal:

    Dobrý den,

    děkujeme za upozornění. Máte pravdu, tento recept sem rozhodně nepatří. Už je z této sekce odstraněn.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>