Salát tabbouleh

bulgurovy salat

Bulgurový salát tabbouleh původem z Libanonu a Sýrie, je snad tím nejznámějším pokrmem z bulguru.

Burgul chcete-li burghul se nejčastěji používá v blízkovýchodních a středozemích kuchyních. Má vysokou nutriční hodnotu, a proto plnohodnotně nahradí rýži nebo kuskus. Oproti nim však obsahuje více vlákniny, minerálů i bílkovin. Často je používán jako příloha například v podobě tohoto lehkého a výživného salátu.

100 g bulguru

šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

1 malá červená cibulka

svazek jarních cibulek

1 okurka

4 rajčata, bez semínek

hrst čerstvé hladkolisté petrželky

hrst lístků máty

1 lžička mletého římského kmínu

5 lžic olivového oleje

listy salátu a skrojky citronu k podávání

sůl

Bulgur důkladně propláchne. Scedíme, vložíme do mísy, kde zakápneme citronovou šťávou. Všechnu zeleninu nadrobno nakrájíme a bylinky nasekáme nebo natrháme. Ve velké míse všechny ingredience smícháme, zakápneme olejem a dochutíme solí a citronovou šťávou.

Podáváme s ozdobenými skrojky citronu a s listy salátu. Podává se s listy např. ledového salátu, za pomocí kterých se salát v Libanonu nabírá.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>