Smažené tvarohové kuličky

Tyto kuličky můžeme znát ze sousedního Německa nebo Rakouska. V obou zemích se často připravují na karnevaly nebo na Silvestra. Velmi oblíbené jsou u dětí, kterým se připravují k narozeninám.

Nejlepší jsou ještě teplé, čerstvě obalené v cukru. Existuje mnoho receptů, většinou jsou z kynutého těsta. Pokud však nechcete čekat, až těsto vykyne, pak si je připravte podle tohoto receptu.

 

 

Pro 4 mlsouny:

250 g tvarohu
250 g mouky
3 vejce
50 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 kypřící prášek
2 lžíce rostlinného oleje
olej
120 g cukru

Tvaroh s moukou, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a olejem dáme do mísy a vypracujeme v hladké těsto. V hlubší pánvi nebo ve fritéze rozehřejeme olej na 175 stupňů. Za pomocí lžičky vytvarujeme kuličky a každou v oleji osmažíme dozlatova asi 4-5 minut. Odložíme na papír a necháme tuk odkapat. Vznikne celkem 45 kousků. Ještě teplé obalíme v cukru a necháme vychladit. Kuličky napíchneme na špejle. A podáváme.

Martina Mlsná
foto: edeka.de

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 


3 Reakce na Smažené tvarohové kuličky

  1. Evík napsal:

    Smažené tvarohové kuličky
    prosím v popisu je napsáno „Máslo s moukou“, ale v ingrediencích není máslo, ale tvaroh. Chtěla bych tvarohové kuličky udělat, ale kde je chyba. Nemělo být v popisu „Tvaroh s moukou atd.“? Děkuji za odpověď.

    • redakce napsal:

      Dobrý den,

      máte pravdu, máslo do těsta vůbec nepatří a v receptu už bylo zaměněno za tvaroh. Děkujeme za upozornění. Recept určitě vyzkoušejte, je to dobrota.

      tým Mlsáníčko.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>