Špenátová omáčka s vejcem

spenatova omacka s vejcem

Máte chuť na špenát?

Co takhle uvařit si velmi chutnou špenátovou omáčku s vařeným vejcem.

Příprava je snadná, tak proč neochutnat?

Jako příloha se hodí brambory či knedlík.

Navrch můžete omáčku i vejce posypat čerstvou řeřichou.

 

Pro 4 mlsouny:

1 cibule
1 stroužek česneku
250 g špenátu
2 lžička másla
1 lžička mouky
300 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
šťáva z citrónu
4 vejce

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Pokud máme zmražený špenát, necháme jej roztát a pečlivě vymačkáme. Špenát nahrubo nasekáme. Máslo rozehřejeme na pánvi, zaprášíme moukou, promícháme a přilijeme mléko, smetanu a přivedeme k varu. Přimícháme špenát a povaříme. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Hotovou omáčku rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a šťávou z citrónu.

Martina M.
foto: Matthias Haupt, essen-und-trinken.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>